Bohuslen, 2014.06.09 – Cacher grotte

Dette var enda en morgen, der det var super varmt i teltet fra “tidlig”. Vi hadde besluttet at det var siste natt på øya, men at vi ville utforske litt mer, før vi dro av gårde.
Vi hadde tidligere diskutert å campe på Vedholmen, uten at det dog ble til noe. Da Michael fant ut, at det ligger en GeoCache der, var det ingen tvil om, at det var nødvendig å utforske den.
Bjørn valgte å bli tilbake i campen og passe på alt vårt utstyr, så det ble bare Borghild, Espen og Michael som dro av gårde.

Veien til Vedholmen var ikke mer end 3 km, men det var vinn fra SØ, så vi fikk noen gode bølger utover. Vi valgte å gå i land i den store vik NØ på øya – en ren bounty-beach. Det viste seg så, at cachen lå 350 m stik øst fra der vi gikk inn, så vi måtte legge ut på en vandring.

Det å krysse øya ble relativt eksotisk. Vi måtte krysse myr, buskads, busker og mye annet spennende. Det var blankskurrete fjellgrunn, dype og smale kløfter og noe som nermest så ut som en dypsvart pre-kambrisk sø, med merkelige ting voksende opp av den. Det var nesten så vi ventet å se ryggen av et sjø-monster bryte overflaten.

200 m fra cachen sto vi overfor en stor avgrunn. Det var ti meter ned til avleiringene vi ku gå på, og ti meter opp igjen. Nå vi likevel var på ekspedisjon (og hadde på veldig skridsikre sko, beveget vi oss ned av de bratte og glattslebne klipper, over sandgrunnen i bunn og opp på den andre siden.

50 m fra der cachen skulle ligge, var det plutselig en gås som sprett opp og fløy av gårde. Den gjorde et stort nummer ut av seg, der den nå var. Det viste seg, at den hadde en rede med 6 store flotte egg, som den passet på. Vi hadde spist frokost, så vi listet forsiktig forbi den og over til grotten der cachen var gjemt.

Michael snek seg inn i grotten, som nermest hang på klippesiden, skrev i loggboken til cachen og forlot stedet igjen.

Tilbake i kajakkene gikk turen “hjemover” for å pakke det siste av leiren og hente den cache som lå dér.

Veien til neste camp (Løkholmen) gikk rett nord via Bickjan og så NV rundt Nordre Dyngøn. Baffin og Frode hadde bodd på den øy og ifølge vår bok, skulle V/SV siden av øyen være interessant. Klippesidene på øyen var egentlig ikke spesiellt innbydende. Var det bare de man så, hadde man ikke gjettet, at det faktisk var mulig å komme i land og campe der.

Vi fulgte vestsiden oppover og gikk i land i en stor vik for å spise (alt for sen) lunsj.

Derfra var det stort set bare å padle rett øst til Løkholmen. Den plass vi hadde tenkt oss å ta, var allerede opptatt av en stor gruppe tyskere. Vi var veldig opptatt av å finne en plass, der vi ku være i skygge fra morgensolen. Vi fandt en stor vik NØ som vi nå ligger i, og vi har tatt våre forholdsregler (plassering bak busker og opphengte presenninger) for å ikke bli kokt ut av teltene.

Kvelden ble fler røverhistorier og mer erting på skjæret, mens vi hadde utsikt over den mest fantastisk solnedgangen. Lyset og landskapet minnet veldig om en sommerkveld ved Mývatn nord i Island. Veldig betagende.

Bilder fra dagen:

(Bjørn følger opp med “Toppløs i…”

image

Østers på bunnen

image

Gåseegg i gåsedun i gåsereiret

image

Cachen i grotten

image

Badetid

image

Badetid 2

image

Espen i solnedgangen

image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven + = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>