Bohuslen, 2014.06.10 – Avslappende dag

Dagen i dag ble ikke så veldig utfordrende. Vi var oppe (pratet) lenge i går (til kl. 23!), så det ble enda en veldig rolig morgen på oss. Det viste seg, at våre foranstaltninger mot den verste morgensolen faktisk fungerte som den skulle. Kl. 5, da solen ramte Espens telt (han har penthouse suiten øverst på klippene), lå Bjørn i skygge av sin presenning, mens Borghild og Michael lå godt skjult bak en busk.

På det tidspunkt hang disen tungt over vannet og skjulte nesten de nærmeste øyene. Solen som netopp hadde stått opp, lyste flott i det lannskapet.

Da Borghild kom tilbake til teltet etter lunsj, viste det seg, at vi hadde fått en uventet gjest. Det var en huggorm som stakk av fra “nærheten” inn mellom den ytterste duken på teltet og selve innerteltet. Vi fjernet alle pløkker og løftet på teltet, for å se om den lå og gjemte seg der, men den var borte. Resten av dagen har vi bråket veldig, når vi har gått frem og tilbake til teltet. Tenker den er mer skremt end oss.

De fleste av oss var slitne – enten fysisk eller pga. av den sterke solen som konstant bombarderer oss. (Espen, som jo er væransvarlig, har tatt litt hardt i her. Neste gang får han gjerne skru litt mer ned for temperaturen – tross alt…)
Vi besluttet derfor, at vi bare ville ta en tur innom bilene og så padle til Fjällbacka for å være turister der.

Fjällbacka er en veldig liten by. Den lever formentlig av tilseilende turister, så det var ikke noe problem å finne en brygge der vi ku parkere kajakkene og så  skifte fra padleklær til turistklær midt på bryggen, til stor glede for de spisende gjestene på den nærliggende restauranten, som hadde frit utsyn til den seansen. (Formentlig til stor glede for de. Tror vi. Lissom…)

I byen ble det kald pils, fish`n chips, kald cola, kaffe og is. Vel fortjent og utrolig deilig å bare sitte der og nyte det.

Veien hjem gikk sør om Porsholmen, og efter å ha tømt de vesentligste ting ut av kajakkene, øvde vi redning og teknikk. Borghild lagde lagde en fin instruksjonsvideo om selvredning (som blir posted når vi kommer hjem), og Michael forsøkte samme. (Den blir også posted når vi kommer hjem.)

Som det ser ut nå, deler gruppen seg i morgen. Espen og Bjørn tar seg en langtur i området for så å dra hjem, mens Michael og Borghild – på en eller annen vis – tar turen lengre nordover, for å padle mer. Frihet i veivalg er viktig, også selv om vi er en gruppe.

Morgendis set fra Løkholmen

image

Lunsj i Fjällbacka. Fish ‘n chips

image

Veeldig godt med en kald pils

image

Idylleriske Fjällbacka

image

Padleselfie; Espen, Bjørn, Borghild og Michael.

image

Espens bidrag til “Toppløs i…”

image

Regnvejr set fra campen

image

Mot det uendelige univers…

image

“Enjoy the Silence”

image

Fredfyldt

image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × = 63

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>