Bohuslen, 2014.06.07 – Endelig avgang

Den opprindelige planen var, at vi skulle møtes og padle fra Fjällbacka fredag ettermiddag/kveld. Men, pga. Bl.a. jobb ble det ikke sådan. Vi møttes derfor først lørdag formiddag for å handle de siste tingene, dvs. proviant (ICA), kart og erstatning for glemt våtdrakg (Grebbestad Kajakkcenter) og ballast (Systembolaget).

Vi tok også en god planleggingslunch på Richters Konservesfabrikk, der det er god mat, toppterrasse og mulighet for å tanke vann på bryggen nedenfor.

Både Fjällbacka og Grebbestad er i øvrig veldig hyggelige byer, som absolutt er verdt et ekstra besøk.

Underveis hadde hadde vi kontakt med Baffin og Frode, som rakk å dra på tur fredag. Ikke at vi hadde planlagt tur sammen, men når vi er i samme område, er det jo greit å kommunisere. Det var bl.a. på den vis vi fandt en fin parkering med enkel mulighet til å sette båterne i vannet.

Som vanlig så det vanvittig ut, når alle de tingene vi sku ha med, ble lagt ved siden av kajakkene – og som vanlig fikk vi plass. Utrolig hva de båterne rummer, spesiellt Hasle Excursionerne.

Været er helt perfekt og den lille vinden som kom og gikk gjorde, at det ikke ble for varmt. Vannet er perfekt, og bl.a. derfor ble det våtdrakt.

Vi snirklede oss fra Fjällbacka rundt en rekke øyer, og jo lengre vi kom ut mot havet, det flottere og mer dramatiske ble øyene. Her er virkelig flott, og det ligger noen perler av huse klemt inn på det merkeligste plasse. Virkelig idyllerisk og flott.

Denne første dagen havnet vi på Gluppö. God ilandstigning og relativt OK teltplass. Det blåser litt fra vest, men vi er skjermet fra sør og fra nord.

Der vi satte leiren (som er eneste plass å sette den) fandt vi en liten hule; eller et dypt, stort hakk inn i fjellet. Der var det noen som hadde samlet sko, som hadde flydt i land. Der stod mange! Lidt spooky, men interessant.

Det ble tidlig kveld til en flott solnedgang – da er vi klar til i morgen.

Du kan i øvrig finne Turglede Padlelag på Instagram, som brukeren “turglede.padlelag”.

image

image

image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 − two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>