Helgeland, 2013.05.26

Dag 3

Å våkne til 22 grader i teltet, vindstille og flott sol på De Syv Søstre er bestemt ikke en dum start på dagen.

På med solkrem og så bruke god tid på å lage frokost før vi skulle av gårde. Det var en god og mild start på dagen.

Turen startet med en snartur innom Havnomaden. De hadde stengt så det ble mest en slags kuriosium. Det er ingen tvil om hva disse folkene driver med. På fortøyningsplassen som ligger tilgjengelig hos dem er det satt opp et fint skilt der det står “Kun for kajakk”. :-)
På avstand ser bygget ikke ut som noe spesielt, men tar man en runde og ser nærmere på det er det veldig flott.
Før vi fortsatte var det (naturligvis) enda en fotoseanse foran Søstrene. De er veldig imponerende.

Vi bestemte oss for å fortsette turen ved å padle rundt Husvær med diverse avstikkere. I stille og rolig tempo fikk vi utforsket sundet mellom Husvær og Kleppøya, sørsiden av Sauøya og ut forbi Innerværholmen. Etter å ha padlet mellom disse øyene var det flott å komme ut i “åpent hav” der vi bl.a. kunne se fjellene på Vega trone majestetisk i horisonten.

Mens vi lå her og sugde til oss fikk vi også ett av naturens daglige dramaer med oss. En ørn ville smake på eggene til noen av de fuglene som holdt til her. Det var ikke populært, så en mye mindre fugl angrep ørnen igjen og igjen for å jage den bort. Det lyktes og ørnen måtte til sist vende nebbet sørover og “seile” bort med kraftfulle vingeslag.

Det ble en kaffestopp og pre-lunsj i le på Ytterværholmen før vi for skulle fortsette. Vi tok turen opp sundet mellom Gantøya og Gløsøya før vi krysset over forbi nordspissen Ørnøya Ytre og inn det smale sundet mellom Indre Ørnøya og Husvær.
I nordspissen av dette sundet var det satt opp et gjerde, så vi kom ikke videre der. Vi vurderte å bære kajakkene over, men bestemte oss for å padle ut sundet i stedet og så ta lunsj der det så ut til å være le.
På veien ut dit fikk Borghild og Michael prøvd kajakkseilene. Det var morsomt!

Lunsjen var et større felles prosjekt. Det ble pytt-i-panne til alle så vi kunne bli kvitt noe av vekten fra den kajakken som var “over middels” fullpakket.
Vi fant en veldig fin plass med flott utsikt. (Har blitt lagt på Facebook.)

Tidevannsendringene her er voldsomme. Når det er veldig grunt blir det plutselig mye bart og “øyer” blir til “øy”. Pussig å se.

Etter å ha slått mage fortsatte turen nord for Husvær, øst om Hestøya og så inn for å fylle vann hos Havnomaden. (Igjen ser det ut som de har tenkt på oss padlere. Vannet var tilgjengelig ute, selv om de ikke var til stede, så vi tok oss til rette)

Hjemme igjen ble det “planket” på en kajakk, kølt ned i vannet ved “vår” strand, byttet årer og kajakker for å prøve det, laget foto ekspedisjon for å ta bilder av det spennende livet på havbunnen og solbrentheten ble pleiet. Høy stemning til middagen og etterpå, før vi måtte tørne inn omkring kl. 22.

Enda en flott dag tok slutt. :-)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three + = 11

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>