Helgeland, 2013.05.27

Dag 4
Avgang fra vår egen ferieøy kl. 10.00 med full oppakning. Vi har gjort vårt for å få spist og drukket oss gjennom det vi hadde “for mye”. Desverre er det grenser for hvor mye mindre pakkvolumet kan bli – men sånn er det.

Denne dagen er vel dagen der været har hatt den største rollen. Vi la ut i sol og lett vind, i lunsjen så vi regnet komme og dekke Søstrene før vinden tok til før vi skulle krysse et større åpent område. Etter å ha funnet leirplass la vinden seg litt før det ble helt stille og relativt klart.

Anyway. Første stopp på denne dagens ferd var den lokale dagligvarebutikken på/i Husvær. Det er en av den typen butikker som har lite utvalg, men det mest nødvendige – inkl. skruer, mutre, fiskeutstyr (større utvalg av fiskekroker enn av pålegg!), strikkegarn, gjenbrukskunst og maskinolje. Og egen café (les: bord der de lokale møtes og diskuterer verdenssituasjonen). Veldig hyggelig butikk og god service.

Da vi hadde kommet oss i båtene igjen fant vi ut vi måtte pakke en av de om. Det var pakket en gassboks under dekk, som forstyrret kompasset. Det kom til å ta litt tid. Det er aldri enkelt å pakke om en stappfull kajakk som ble pakket på land, når man ligger og dupper ute på vannet. Etter mye flytting og skubbing av bagasje fikk vi til slutt tingene på plass og var klar til å dra.
Da sleit den ene styrelinen til Ragnhild. Inn på land, fikse provisorisk og så av gårde – igjen. Vi brukte knapt to timer på å hente vann, handle, pakke om og fikse ror – men vi var enige om at det var noe som var nødvendig og derfor var det ikke spilt tid.

Lunsjen ble tatt på Tuskskjærret mens været var OK. Her så vi skyene trekke sammen og merket vinden ta til. Det ble derfor hurtig pakking og avreise for å krysse over mot Strømøya før vi evt. ble tatt igjen av uværet.

Det viste seg heldigvis å ikke være aktuelt da uværet holdt seg inne på fastlandet og vi derfor bare padlet forbi eller rundt det. Det var ganske vilt å se.

Nå gikk jakten inn for å finne en plass å overnatte. Feøya var egentlig målet etter å ha studert kartet, men da vi så den i virkeligheten var den for flat. Da ble det plan B – Mannsfotøya.  Den var fin, lun lå i le og har mange gode teltplasser – men den har også villsauer. De var veldig hyggelige og nysgjerrige men vår medbrakte dyrlege kunne fortelle oss at de  garantert ikke ville la oss være i fred. Enda en øy ble sett ut (denne viste seg å huse et ørnerede) før valget falt på naboøya. Her var det en perfekt landingsplass for båtene og ikke mindre enn to store områder der det var mulig å telte – et øvre og et nedre.

Vi valgte det øvre og har brukt kvelden på (godt selskap, grove vitser og) å se solen endre fargespektret på himmelen og omgivelsene våre. Fantastiske fotomuligheter. (Apropos – strøm til Tab’en har løst seg så det kommer snart en blogg-post med oppsamlingsbilder.)

Stedet her minner meg veldig om Island – spesielt området rundt Mývatn. Fjellformasjonene, fargene og hele naturopplevelsen, bare lettere tilgjengelig.

Kveldens statusrunde (en del av min Team Coach sertifisering, som jeg er takknemlig for å kunne kombinere med denne turen) var god og vi fikk vendt en del ting. Humøret er stadig høyt, latteren sitter løst og nye tanker og ideer popper opp. Tanker om en ny tur har allerede blitt luftet og godt mottatt og i morgen ser det ut som vi kanskje skal øve bl.a. redning når vi kommer tilbake fra tur.

Alt i alt – enda en dag med opplevelser! :-)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + nine =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>