Helgeland, 2013.05.31

Dag 8
Da kom den siste dagen for denne fantastiske turen. Etter en rolig frokost pakket vi og padlet direkte til bilene. Bjørn og Espen ville gjerne hjemover så tidlig som mulig for å komme så langt som mulig – vi andre var ikke helt klar til å dra, så vi pakket det meste av utstyr i bilene og dro på en liten lunsjtur som en slags avslutningsrunde. På grunn av varmen droppet vi alle tørrdraktene (gisp!) av rent sikkerhetsmessige årsaker. (Mobilt dampbad med tilhørende heteslag er ikke en risiko vi ville ta når vi padlet havblikk i en stødig og kompetent gruppe.)

Vi tok turen sør om Tennvalen og SØ mot Alterøyan der vi spiste lunsj på en fin hvit strand. Mens vi satt der kom solen frem og fikk sanden til å nærmest lyse i en skjærende kontrast til det flotte grønne gresset og de mørke svabergene.

Turen tilbake gikk sør om Alterøyan, vest mot Råtholmen og så rett nord tilbake til bilene.

Underveis fant vi forklaringen på de svarte røykskyene vi hadde sett noen dager. Det var slaktetid i oppdrettsanlegget. I stedet for å frakte fisken inn til land hadde de noe som minnet om en fiskefabrikk satt på skroget til en ferge. Den lå i nærheten av oppdrettet og en hjelpeskute (med helt utrolige manøveregenskaper) løftet så hele nettet opp av en av oppdrettssirklene og leverte det til “fabrikken” som tok seg av resten. (Om dette er 100% korrekt beskrevet vet jeg ikke, men det var sånn det så ut!).

Nå sitter vi i bilene og er på vei sørover. Det er utrolig så mange opplevelser vi har hatt på disse dagene – spesielt når man tenker på at vi ikke hadde planlagt annet en hvor vi skulle starte og at vi ville innom Havnomaden en dag. At vi fikk så mye mer er bare… fantastisk.

Takk til alle som var med – i kajakkene, her på nettsiden såvel som med innspill og inspirasjon. Denne turen går over i vår egen padlehistoriebok.

Eller for å si det som Bjørn så fint oppsummerte: ” Nå er det bare å selge kajakken. Jeg kan ikke forestille meg hva som overgår denne turen!” :-)

Hvis du er interessert i å vite mer om turen vår kan du fortsette med å følge med i løpet av den neste uken eller to. Alle innlegg kommer å bli “fornorsket”, vi kommer å legge til bilder i ordentlig oppløsning der det passer inn, det kommer et bildegalleri, en liten oppsamling med erfaringer og gode råd til andre Helgelandsfarere og vi kommer å samle det hele til én fin historie som er til å laste ned og printe.

Overnattnings- og landgangsplasser vil også bli gjort tilgjengelig her på siden som GPS punkter såvel som de GPS-tracks vi har laget mens vi padlet. Det hele blir gjort klart til å bli lastet ned for nærmere gransking.

Hvis det er noe du lurer på er du velkommen til å skrive en kommentar på et av innleggene eller du kan sende en mail til michael@turglede.org.


Comments

Helgeland, 2013.05.31 — 1 Comment

  1. Artig med daglige oppdateringer, må nok vurdere noe lignende på lengre turer selv også :)
    Nå venter vi spent på flere bilder fra turen og annet jeg kan dra nytte av på min tur dit senere i sommer.

    God tur hjem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + nine =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>