Helgelandskysten – Lejrplasser etc.

Hold musen over flagget på kartet under for å se følgende waypoints:

Parkering
Det er en god parkeringsplass for enden av veien. Det er et gammelt fergeleie så det er plass til 10-12 biler. Det er gode muligheter for å sette kajakkene i vannet rett nedenfor.

Lejr 1
En kort distanse fra parkeringen. Gode muligheter for å gå i land fra øst (sandbunn). Vær veldig oppmerksom på flo/fjære! Kajakkene må bæres opp der de ligger sikkert.
Gode teltmuligheter fordelt på nordre og sødre delen av lanningsplassen.

Lejr 2
Lejr 2 ligger i et helt fantastisk område. Verniksøya (Store) har varierte muligheter for telting avhengig av vinnretning. Utrolig flott utsikt derfra. Waypointed markerer hvor det er godt å gå i land. Som med Lejr 1 – vær oppmerksom på flo/fjære! Lejren kan med fordel etableres på platået oppe, som er synlig som en trekant på kartet. Blåser det hard nordenvind er det også gode muligheter for å gå i land og telte på sørsiden av øyen – rundt tjernet som er der.

Lejr 3
Vå siste lejr og igjen tett på parkeringen. Lanngang på nordsiden er bra men det er stort set ingen telplasser der. Bruk viken på østsiden – da finner du en stor og fin teltplass med mulighet for skygge. (Det er mygg der, men det er bare å bruke myggespray!)

Lunsj
Dette er bare en liten øy vi gikk i land på. Intet spesielt, men OK plass midt i ingenting.

Fiskelunsj
Det var her vi spiste første fiskelunsj som Borghild og Baffin hev opp. Veldig god landgang fra øst (lang vik) og gode muligheter for skjerming mot vind. Plassen kan formentlig også brukes til teltning.