Kragerø, 2013.09.05

Etter 2,5 timers kjøretur sørpå fra Hokksund og etter å ha snirklet oss gjennom Krakerøs uvirkeligt smale og kronglete gater fant vi Tallakshavn der vi ville starte turen fra. På denne torsdag ettermiddag var vi bare halvparten som dukket opp, men resten slenger seg på i løpet av fredagen.
Vi skal holder her itre døgn og det er lov. Greit nokk. Men – betalingsautomaten tar bare mønter… Så snirkle, snirkle tilbake gjennom Krakerø til den lille Spar købmanden hvor vi fikk de møntene vi trengte. (Tror de er vant til turister som trenger mønter – og som farer vill i smågatene!)

Anyway… to tungtlastede båter ble satt i vannet og vi begynnte å padle – hver vår vei. “Hvor er nord?” spør Michael forvirret. “Dén veien” svarer Bjørn og peker i en retning Michael ikke hadde tenkt.
“Hmm… GPSen viser feil vei, da” svarer Michael og tenker i sit stille sind “wuhuu – da er det noe galt med den og jeg kan få lov å kjøpe ny!!”.
“Har du kalibrert kompasset etter factory reset?” spør Bjørn.
Nei. Sukk.
Bjørn forteller hvordan det gjøres, Michael gjør det og straks fungerer det hele igjen. (Hrmpf…)

Den første leir ble pekt ut bare 4 km fra utgangspunktet. Selv om det ikke skulle ha tatt lang tid å komme dit, ble det en lengre tur end ventet. Det var en del (mot)vind så vi drev en del så snart vi ikke padlet.

Vi valgte å krysse inn i læ av noen småøyer og kom da inn i en veldig sjarmerende og smal kanal. “Hold til høyre” stod det på et skilt. Egentlig er jeg ikke sikker på det hadde gjort noen forskjell vi det var to båter større end en kajakk som møttes der, men fint var det.

Nå har vi slått opp camp på en veldig populær sommerplass (med 10.000.000.000 mygg), har spist middag og sitter nå og nyter en ankerpils i mørket, stilheten og den lune sensommer brise.

image


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>