Turglede Padlelag

kajakk_01Turglede har per 5/6 2014 etablert et eget padlelag. Vi har gjort det for å få enda fler ideer og viten, som kan brukes her på turglede.org og som andre kan ha nytte av senere.

Laget er i første omgang etablert via en lukket Facebook gruppe. Hvordan det da utvikler seg, får vi se. Les mer nedenfor.


Turglede Padlelag – Hokksund og omegn

Om navnet
“[…] omegn” bestemmes (i første omgang) av den geografiske spredningen i gruppen. (F.eks. har vi med padlere fra Hønefoss og derfor inkluderer “omegn” også Hønefoss)

Om laget
Vi er ikke en klubb og har derfor ingen vedtekter (enda) og heller ikke medlemskontingent. Vi stoler på at medlemmene i gruppen forstår å oppføre seg og etterleve nedenstående.

Vi er seriøse, men ikke selvhøytidelige. På turene vi har vært på, sitter latteren løst, humøret høyt og tonen er alltid god og konstruktiv. Sånn liker vi det og sånn skal det primært være.

Medlemmer
Medlemmer må anbefales av andre og “aktiveres” i gruppen når de har vært med på tur. Vi har plass til både nye og erfarne padlere.

Målet er at deltakerne bidrar til Turglede med f.eks.:

  • forslag til (fine) padleplasser/-ruter/-turer
  • leirplasser
  • oppskrifter på turmat til bruk på turglede.org sin matblogg
  • realistiske ideer for utbygging av Turglede.org og/eller Teltplasser.no
  • bilder, kart og historier fra padleturer i egen blogg på nettsiden?

Vi padler gjerne samme plass mer enn én gang – men vi utforsker også/heller store og små plasser for å se og oppdage nytt.

Vi tar kveldsturer, dagsturer, helgeturer og ukesturer.

Ansvar
Alle padler på eget ansvar, men du må ha Våttkort (eller liknende) som beviser du kan (egen- og) kammeratredning, hvis du skal delta på tur. (Apropos ansvar. Du må også selv sørge for å ha egne forsikringer i orden. I erstatter ikke noe som går i stykker eller går tapt på våre turer.)

Hvis du ikke har våttkort, kan du ta en øvekveld med Turglede, som enten kan arrangere et reelt kurs eller bare trene redning med deg.

Kurs til gunstig pris
Medlemmer av Turglede som ikke har Våttkort, kan ta Introkurs eller Grunnkurs til en gunstig pris via Turglede.

Vi arrangerer kursene med fokus på tur og tilstreber å ha andre enn “bare” instruktør og assistent med. Det er en grei måte å bli kjent med andre på.

Det med småt…
Hvis du på en tur opptreder på en måte, som flere omtaler som upassende eller som skaper “støy” i gruppen, blir det gitt mulighet til å forbedre seg (basert på konstruktive tilbakemeldinger fra andre på turen) – alternativt blir man tatt ut av Turglede FB gruppen. (Det skal forventelig mye til, før det kommer så vidt!)